Tavasz(pont)i nagytakarítás

Itt az idő, már nem foghatjuk a fagyra, hogy nem mosunk ablakot, az erkélyt is lehet takarítani, de a spájz, hűtő, és a fürdőszoba is alapos frissítésre szorul.

Legyünk tudatosak, ne ártsunk a környezetnek, használjunk olyan szereket, amivel nem mérgezzük meg a bolygót. De nem kell ilyen messzire mennünk, nem globálisan kell gondolkodni , hanem elég, ha a családra koncentrálunk. Mindannyian éreztük már a tisztítószerek átható, maró szagát, mikor épp takarítás után léptünk be egy helyiségbe. Igen, az illó anyagok is lehetnek mérgezők, nem kell feltétlenül belekortyolnunk a folyadékba.

Használjunk mosószódát, szódabikarbónát, a tűzhely és a hűtő tisztításához, de a szódabikarbóna és ecet kombója remekül bugyogtatja át a lefolyókat is. A citromsav pedig a legmakacsabb vízkövet is oldja, nyom nélkül tünteti el.

Tisztítószerek közül kapható nálunk bio változat is, bőrbarát és olyan, aminek az illó anyaga sem mérgező, legyen szó akár általános takarítószerről, fürdőszoba tisztítóról, narancsolajos tisztítóról, ami rögtön fertőtlenít is, akár a levendula, vagy teafaolaj. Külön előnye, hogy vörösbor foltot, vagy akár rágót is kivesz az anyagokból.

És a pont az „i”-re: Mindezeket töröljük az újrahasznosított papírból készült papírtörlővel, így aztán kétszeresen nyugodt lelkiismerettel dőlhetünk hátra a tiszta kanapén. Már ha végeztünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük