Csíra

Miért most van szezonja a csíráztatásnak? Mert mostanra elfogynak a télire eltett gyökérzöldségeink, friss pedig még nincs. Ki vagyunk éhezve egy kis ropogós, ízletes, erőteljes ízű zöldre.

Nincs más teendőnk, mint magvakat venni, lucernát, retekmagot, hagyma, mungóbab, vagy búzamagot, meg egy edénykét, akár műanyagot, akár kerámiát, amiben gyorsan, szakszerűen csíráztathatunk. Most tényleg csak párat említettünk, de a kínálat változatos.

 

És hogy miért együnk csírát? Mert egy magban ott a teljes növény vitamintartalma. Mert finom. És ne arassuk le, együk meg magostól a csírákat.

Magokért, edénykékért, és tanácsért fáradjon be boltunkba, szívesen segítünk. Holnap akár már el is lehet kezdeni a tálkakertészetet! Pár nap után pedig egy vajas pirítósra szórhatjuk saját termesztésű vitaminbombáinkat.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük